september 4

0 comments

Kan energetische healing helpen bij specifieke gezondheids problemen of emotionele uitdagingen?

Energetische healing is een alternatieve geneeswijze die gelooft dat het behandelen van de energiestromen in het lichaam kan helpen bij het verbeteren van de fysieke, mentale, emotionele en/of spirituele gezondheid. Er zijn verschillende vormen van energetische healing, zoals Reconnective Healing & The Reconnection, magnetiseren, HealingTherapie, acupunctuur, Reiki, reflexologie en cranio-sacraal therapie.

Mensen die baat hebben bij energetische healing melden vaak verbeteringen in hun algehele welzijn en kunnen verlichting ervaren bij specifieke gezondheidsproblemen en emotionele uitdagingen. Hieronder geef ik enkele manieren waarop energetische healing kan helpen:

Stressverlichting

Energetische healing kan ontspanning bevorderen en stress verminderen. Dit kan weer helpen bij het verminderen van stress gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en slaapstoornissen.

Pijnverlichting

Sommige vormen van energetische healing, zoals acupunctuur of magnetiseren, verlichten pijn, zoals hoofdpijn, buikpijn en chronische pijn.

‘Vol hoofd’

Soms kun je zoveel gedachten hebben en voor je gevoel rondjes draaien in je hoofd, waardoor het je niet (meer) lukt om het stop te zetten. Energetische therapie kan je helpen de overload aan gedachten en volheid te helpen afvloeien, waardoor je weer meer ruimte, lichtheid en ontspanning kunt gaan ervaren. Je raakt weer beter geaard en ook je bewustzijn krijgt een positieve impuls. Je leeft meer vanuit je ‘eigen kracht’.

Emotionele balans

Energetische healing kan helpen bij het verminderen van negatieve emoties, angst, depressie en stemmingsstoornissen door de energiebalans te herstellen en blokkades op te heffen.

Gebrek aan (zelf)vertrouwen

Door omstandigheden heb jij je in jezelf teruggetrokken, waardoor je niet meer goed kunt uitreiken naar jezelf en naar de wereld. Je hebt weinig vertrouwen in jezelf en in anderen. Je wilt het graag terug. Energetische healing kan helpen je weer te verbinden met het ‘grote geheel, de kosmos’, waardoor je weer het vertrouwen in jezelf en in anderen kunt terugkrijgen.

Verbetering van de immuniteit

Een herstelde energiebalans stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, wat kan leiden tot een verbeterde immuniteit.

Ondersteuning bij specifieke aandoeningen

Sommige mensen melden verbeteringen bij specifieke gezondheidsproblemen, zoals spijsverteringsproblemen, allergieën, slaapstoornissen en meer, na het ondergaan van een energetische healing behandeling. Ook kan het bij sommige mensen verlichting geven bij Covid-gerelateerde klachten.

Het is belangrijk om energetische healing niet als een vervanging voor medische behandeling te beschouwen. Het kan een aanvulling zijn op conventionele medische zorg, gebruik het niet als enige behandeling voor ernstige aandoeningen. 

Het effect van energetische healing kan sterk variëren van persoon tot persoon, en sommige mensen ervaren mogelijk geen merkbare verbetering.


Tags

AlternatieveGeneeskunde, ComplementaireTherapie, EmotioneleGezondheid, EnergetischeHealing, Energiebalans, Energiestromen, Gezondheidsproblemen, HolistischeGezondheid, Immuniteit, Pijnverlichting, SpiritueleGezondheid, Stressverlichting, Zelfgenezing, Zelfvertrouwen


You may also like

Je wilt meer verbinding!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page