energetische therapie

Energetische Therapie

Op deze pagina informeer ik je graag over Energetische Therapie, een therapievorm die ik heb ontwikkeld door het combineren van de vele therapievormen die ik mij, in mijn 25 jaar opleidingen, eigen heb gemaakt.

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op het concept dat een onzichtbare levensenergie door ons lichaam stroomt. Deze energie wordt Chi, Prana of Ki genoemd in verschillende culturen. Verstoringen of blokkades in deze energiestroom zouden ziekten of psychische problemen kunnen veroorzaken.

Als energetische therapeut tracht ik de balans te herstellen door energetische technieken, zoals energiewerk, hands off technieken, ademwerk, reconnective healing en andere healingtechnieken. De methode wordt door mij gebruikt om stress te verminderen, welzijn te bevorderen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Hoewel wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van deze therapie niet bestaat geven mijn klanten positieve en soms levensveranderende feedback.


Voor meer informatie kun je ook mijn website HealingTherapie bezoeken of lees mijn artikelen.

Wat kun je ervaren?

Je kan diverse sensaties ervaren tijdens een energetische therapie sessie. Sommige mensen voelen warmte, tintelingen of een gevoel van bewegende energie in hun lichaam. Anderen kunnen emotionele reacties hebben zoals het loslaten van geblokkeerde emoties, gevoelens van ontspanning, vrede of opluchting.


Na de sessie kunnen klanten een gevoel van vernieuwde energie, betere stemming en verhoogd bewustzijn ervaren. Sommigen melden fysieke verbeteringen zoals minder pijn of verbeterde slaap. Het is ook mogelijk dat symptomen tijdelijk verergeren voorafgaand aan verbetering, dit wordt vaak gezien als onderdeel van het reinigings- en genezingsproces.


De ervaringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de individuele gevoeligheid en openheid voor de therapie. Let wel, energetische therapie dient niet te worden gebruikt als vervanging voor medische zorg, maar kan complementair zijn aan andere behandelingen.


Op specifieke klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Het is belangrijk dat je tijdens en na een behandeling je ervaringen vastlegt om ze in een evaluatiegesprek door te kunnen nemen.

Als je echt aan jezelf wilt werken